Řízení pracovního kapitálu ve společnosti Siemens, s.r.o. jako účinný nástroj zvyšování hodnoty podniku - Svobodová, Lucie; Schönfeld, Jaroslav; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce si klade za cíl zhodnotit pracovní kapitál a jeho řízení ve společnosti Siemens, s.r.o., která je součástí koncernu Siemens, a případně navrhnout opatření k zefektivnění činností a odstranění zjištěných nedostatků. Finanční výkazy a Výroční zprávy podniku budou podrobeny horizontální a vertikální analýze a zhodnocení poměrových ukazatelů, dále budou posouzeny procesy v rámci jednotlivých složek pracovního kapitálu; pohledávek, zásob, finančního majetku a krátkodobých závazků. V závěru budou výsledky analýzy interpretovány a zhodnoceny možné dopady na výkonnost podniku, popř. celého koncernu.
Vedoucí práce: Jaroslav Schönfeld
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses