Podnikatelský plán založení cestovní kanceláře - Valentová, Denisa (2015)
Diplomová práce se věnuje problematice založení cestovní kanceláře a vypracování podnikatelského plánu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy spojené s cestovním ruchem a legislativa spojená s cestovními kancelářemi. Dále je vymezena tvorba podnikatelského plánu, který je při zakládání cestovní kanceláře nezbytný. Praktická část se již zaměřuje na praktické založení cestovní kanceláře, tedy tvorbu podnikatelského plánu, který slouží jako podklad při zakládání cestovní kanceláře. Pro zpracování podnikatelského plánu byly využity metody analýzy trhu a dále finanční analýzy. Cílem diplomové práce je zpracování reálného podnikatelského plánu k založení fiktivní cestovní kanceláře. Výstupem ze zpracování podnikatelského plánu je zjištění, zda je založení cestovní kanceláře reálné a zda je podnik životaschopný na trhu.