Korejský finanční systém před a po asijské finanční krizi - Žižková, Alena (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na vývoj korejského finančního systému, a to především na období od vypuknutí asijské finanční krize, jež oblast jihovýchodní Asie postihla v roce 1997, do současnosti. Cílem této práce je zejména popis a zhodnocení opatření přijatých za účelem boje s touto krizí, identifikace přetrvávajících problémů a hrozeb a zhodnocení aktuální stability finančního sektoru.