Zdravotní turismus a jeho přínos v oblasti cestovního ruchu - Chvátalová, Veronika (2015)
Práce se zabývá zajímavým oborem z hlediska mezinárodního podnikání, a to takzvaným medical tourism (zdravotním turismem). Ten je v úvodní části práce stručně představen a jsou také představeny jeho významné světové trhy a vymezeni charakterističtí spotřebitelé. Druhá část práce je pak praktická a zabývá se provedeným výzkumem trhu, jehož cílem bylo především zjistit, zdali odvětví zdravotního turismu přináší vyšší zisky než běžný turismus, a pokud ano, o jak velký rozdíl se jedná.