Trendy v retail bankovnictví a jejich dopad na IT architekturu banky - Jabůrek, Tomáš; Gála, Libor, 1965-; Hladík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tématem této diplomové práce jsou trendy v retail bankovnictví a jejich dopad na IT architekturu banky. Historie nás učí, že schopnost včas zachytit trend a využít jej, znamená získat významnou konkurenční výhodu. Zároveň některé trendy mohou znamenat ohrožení podniku a jejich včasné odhalení může zabránit pozdějším problémům. Proto je důležité trendy sledovat a vyhodnocovat jejich dopad na banky. Zhruba polovina nákladů v bankovním businessu tvoří náklady na IT, které jsou určovány IT architekturou banky. Bankovní IT je definováno IT architekturou, proto je užitečné zabývat se zkoumáním dopadu trendů na IT architekturu. Cílem této diplomové práce je identifikovat dopady trendů v retail bankovnictví na IT architekturu banky. V první části analyzuji trendy v retailovém bankovnictví s cílem zjistit, které jsou klíčové. V další části porovnávám jednotlivé referenční IT architektury. Následně na nejvhodnější architektuře identifikuji dopady trendů v retailovém bankovnictví na IT architekturu banky. Banky, které vnímají trendy, které zde uvádím, za významné a zároveň mají podobnou IT architekturu, jako tu kterou popisuji v této práci, mohou využít má zjištění k získání konkurenční výhody, či k přijetí kroků nezbytných k odvrácení rizik souvisejích s příchodem některých trendů, které mohou mít negativní dopad na banky.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses