Obnovitelné zdroje energie v Číně : trendy a problémy - Šteg, Filip (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení aktuálního stavu obnovitelných zdrojů energie v Číně a odhalení současných problémů tohoto odvětví. V první kapitole jsou teoreticky vymezeny obnovitelné zdroje energie. V druhé kapitole je celkově analyzován energetický sektor Číny, s důrazem na roli obnovitelných zdrojů, jejich podílu na celkové primární spotřebě energie i na výrobě energie elektrické. Poslední kapitola se detailně věnuje sektoru větrných elektráren. Analyzuje například výkupní ceny vyrobené energie nebo problematiku přenosové soustavy. Rozebrána je i ekonomická výhodnost větrných elektráren, odvětví výroby větrných turbín v Číně a celkový potenciál do budoucna.