Obnovitelné zdroje energie v Číně : trendy a problémy - Šteg, Filip; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je zhodnocení aktuálního stavu obnovitelných zdrojů energie v Číně a odhalení současných problémů tohoto odvětví. V první kapitole jsou teoreticky vymezeny obnovitelné zdroje energie. V druhé kapitole je celkově analyzován energetický sektor Číny, s důrazem na roli obnovitelných zdrojů, jejich podílu na celkové primární spotřebě energie i na výrobě energie elektrické. Poslední kapitola se detailně věnuje sektoru větrných elektráren. Analyzuje například výkupní ceny vyrobené energie nebo problematiku přenosové soustavy. Rozebrána je i ekonomická výhodnost větrných elektráren, odvětví výroby větrných turbín v Číně a celkový potenciál do budoucna.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses