Regionální diferenciace Španělska v kontextu využití fondů Evropské unie - Marková, Tereza; Neumann, Pavel, 1956-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zabývá regionální diferenciací španělských regionů v kontextu využití fondů EU. První část obsahuje obecnou a ekonomickou charakteristiku Španělska včetně popisu současné ekonomické situace a situace na trhu práce, které jsou pro danou problematiku důležité. Práce dále představuje regionální politiku EU a zaměřuje se detailněji na její aplikaci ve vybraných španělských regionech (Baskicko, Andalusie) od vstupu Španělska do ES po současnost. V poslední části práce jsou zkoumány regionální diference ve Španělsku a jejich vývoj v čase pomocí ekonomických a jiných indikátorů. Pro zhodnocení reálné konvergence španělských regionů je zde využito i analýzy variačního koeficientu.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses