Turecko - budoucí regionální velmoc? : - Ficker, Alexandr (2014)
Předmětem práce je analýza současného postavení Turecka v regionu a jeho potenciál stát se regionálním vůdcem. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První teoretická kapitola se věnuje definici pojmu regionální velmoc. Druhá kapitola analyzuje postavení Turecka ve světě, ve srovnání s jinými regionálními velmocemi. Třetí kapitola analyzuje turecké postavení v různých regionech, dle kritérií zvolených v první části. Kapitola čtvrtá se zabývá otázkou vlivu regionu na vnitřní vývoj Turecka a problematikou spojenou s vybraným regionem.