Turecko - budoucí regionální velmoc? - Ficker, Alexandr; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vaníčková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Předmětem práce je analýza současného postavení Turecka v regionu a jeho potenciál stát se regionálním vůdcem. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První teoretická kapitola se věnuje definici pojmu regionální velmoc. Druhá kapitola analyzuje postavení Turecka ve světě, ve srovnání s jinými regionálními velmocemi. Třetí kapitola analyzuje turecké postavení v různých regionech, dle kritérií zvolených v první části. Kapitola čtvrtá se zabývá otázkou vlivu regionu na vnitřní vývoj Turecka a problematikou spojenou s vybraným regionem.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses