Ekonomika Rakouska a komparace s ČR - Němcová, Martina; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat ekonomiku Rakouska z pohledu základních makroekonomických ukazatelů a jejich vývoje od počátku 90. let po současnost. Zároveň jsou tyto ukazatele porovnány s vybranými zeměmi, především s Německem, Spojenými státy americkými a Českou republikou. Vzhledem k tomu, že se jedná o malou otevřenou ekonomiku, je pozornost věnována také zahraničnímu obchodu a vnější ekonomické rovnováze. Součástí práce je rovněž komparace Rakouska s Českou republikou. Obě země jsou si nejen geograficky blízké, ale mají i společné dějiny a kulturní tradice. Proto se nabízí srovnání jejich penzijních systémů, zdravotnictví a národnostního složení.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses