Korporátní zdanění v České republice v porovnání s Belgickým královstvím - Müller, Šimon (2015)
Předmětem této bakalářské práce je problematika daně z příjmů právnických osob. Práce definuje tuto daň, vysvětluje základní principy transformace účetního výsledku hospodaření před zdaněním na základ daně, a poskytuje tak na ni ucelený technický pohled. Dále tato práce poukazuje na skutečnost, že v Evropské unii existují rozdílné přístupy k této dani. V této souvislosti podstatná část práce srovnává korporátní zdanění v České republice a v Belgii. V závěru jsou představeny kroky směrem k harmonizaci korporátní daně, konkrétně CCCTB (směrnice o společném konsolidovaném základu daně).