Korporátní zdanění v České republice v porovnání s Belgickým královstvím - Müller, Šimon; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem této bakalářské práce je problematika daně z příjmů právnických osob. Práce definuje tuto daň, vysvětluje základní principy transformace účetního výsledku hospodaření před zdaněním na základ daně, a poskytuje tak na ni ucelený technický pohled. Dále tato práce poukazuje na skutečnost, že v Evropské unii existují rozdílné přístupy k této dani. V této souvislosti podstatná část práce srovnává korporátní zdanění v České republice a v Belgii. V závěru jsou představeny kroky směrem k harmonizaci korporátní daně, konkrétně CCCTB (směrnice o společném konsolidovaném základu daně).
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses