Zhodnocení přínosů ze zavedení manažerského informačního systému (na vybraném podniku) - Bajer, Zdeněk (2015)
Diplomová práce "Zhodnocení přínosů ze zavedení manažerského informačního systému (na vybraném podniku)" zkoumá úspěšnost zavedení manažerského informačního systému a z toho plynoucí přínosy. Teoretická část je zaměřena na oblast informačních systémů a manažerských informačních systémů, zejména na jejich životní cyklus, požadované vlastnosti, nastavení a oblasti řízení. Praktická část popisuje kompletní výzkum: charakteristiku a analýzu podniku, tvorbu dotazníku a jeho vyhodnocení. Veškeré přínosy jsou identifikovány ve vyhodnocení dotazníku. Provedený výzkum rozvíjí teoretickou oblast manažerských informačních systému a pomáhá dodavateli systému jako evaluace provedené implementace.