Analýza přínosů dálkových cyklotras Eurovelo 4 a 7 pro Prahu - Borovičková, Kateřina (2015)
Práce se zabývá vlivem dálkové cykloturistiky na konkrétní region. V teoretické části je vysvětlena základní terminologie, zároveň jsou diskutovány nejběžnější jevy stran cykloturistiky, samostatně je rozebrána problematika dálkových cyklotras. Cílem práce je analýza dopadu stezek EuroVelo 4 a 7 na cestovní ruch v Praze. Prostřednictvím dotazníkového šetření mezi cyklisty byly definovány obecné tendence spotřebního chování cyklonávštěvníků hlavního města a vyčísleny benefity, které tyto trasy dané lokalitě přináší.