Exportní a investiční příležitosti českých firem na Ukrajině - Čermáková, Monika (2016)
Tato práce analyzuje exportní a investiční příležitosti, které české firmy na Ukrajině mají, zároveň hodnotí ukrajinské prostředí z různých hledisek. Hlavním cílem teoretické části této práce je objasnit pojmy a teorii, která je následně aplikovaná v praktické části. Praktická část se zabývá současnými právními, ekonomickými, sociálně-kulturními problémy na Ukrajině. Následující kapitola analyzuje obchodní vztahy mezi Českou republikou a Ukrajinou společně se státními a nestátními subjekty podporující export. V této práci jsou mimo jiné zahrnuty i současné exportní a investiční příležitosti pro české firmy a na závěr v rámci případové studie prezentovány dva české subjekty působící na ukrajinském trhu.