Ocenění společnosti BONAVITA, spol. s.r.o. - Miksová, Šárka; Strouhal, Jiří, 1980-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti BONAVITA, spol. s.r.o. k datu 31. 12. 2014 na základě veřejně přístupných informací. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První z nich je část teoretická, kde jsou vysvětleny pojmy, metody a postupy, které jsou následně využity v rámci praktické části. Ta začíná představením společnosti, následuje strategická a dále finanční analýza, jejichž cílem je zhodnocení vnitřního a vnějšího okolí, finančního zdraví společnosti a ověření tzv. going concern principu. V další fázi je vypracován plán generátorů hodnoty, na jejichž základě je poté sestaven finanční plán, který obsahuje rozvahu a výkaz zisku a ztrát pro období let 2015 až 2019. Finanční plán je podkladem pro samotné stanovení hodnoty společnosti, pro které je využita výnosová metoda diskontovaných peněžních toků ve formě entity, která je následně porovnána s účetní hodnotou čistých aktiv společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses