Měření rychlosti internetu v ČR - Štěpán, Jan; Pavlíček, Antonín, 1977-; Samcová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
V diplomové práci se budu zabývat vývojem internetu. V první části se zaměřím na rozvoj internetu ve světě a zejména v České republice. V následující části budu zkoumat kvalitu vysokorychlostního internetu v ČR a jeho postupný rozvoj v souvislosti s avizovanou kon-cepcí rozvoje vysokorychlostního internetu, kterou připravuje současná vláda. Mělo by se jednat o volné pokračování již dřívějších koncepcí, které bude v souladu s plány Evropské unie a plánovanými dotacemi dle strategické koncepce Evropa 2020. V další části se zaměřím na metodiku měření rychlosti internetu, stávající dostupné statis-tiky, které podrobím kritickému rozboru s cílem odhalit jejich silné a slabé stránky a najít zajímavá fakta, která z nich vyplývají. Dále se budu zabývat samotnou otázkou, proč jsou vůbec nyní tato čísla důležitá a na co všechno mají vliv. V závěrečné části vypracuji vlastní měření výzkumu rychlosti internetu v České republice s cílem nejlépe najít co nejpřesnější odpověď na otázku, jak jsou na tom uživatelé internetu připojující se v České republice s reálnou rychlostí a dostupností internetu v jednotlivých regionech.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses