Současné podnikatelské prostředí Chile - Matoušek, Ondřej (2016)
Tato diplomová práce si klade za cíl zanalyzovat aktuální stav chilského podnikatelského prostředí a upozornit na výhody, příležitosti a také eventuální hrozby, které chilský trh skýtá pro české exportéry. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. Po úvodním vymezení pojmu podnikatelské prostředí a stanovení použitých metod následuje samotná analýza podnikatelského prostředí. K tomu je v práci použito analýzy PESTLE, skrze níž práce mapuje politické, ekonomické, sociokulturní, technologické, legislativní a environmentální prostředí země. Výstupy jsou zpracovány pomocí SWOT analýzy. Třetí kapitola je zaměřena na vztahy České republiky a Chile a čtvrtá kapitola obsahuje tři případové studie, jejichž cílem je identifikovat konkrétní sektory, které jsou perspektivní pro české exportéry.