Současné podnikatelské prostředí Chile - Matoušek, Ondřej; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Tato diplomová práce si klade za cíl zanalyzovat aktuální stav chilského podnikatelského prostředí a upozornit na výhody, příležitosti a také eventuální hrozby, které chilský trh skýtá pro české exportéry. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. Po úvodním vymezení pojmu podnikatelské prostředí a stanovení použitých metod následuje samotná analýza podnikatelského prostředí. K tomu je v práci použito analýzy PESTLE, skrze níž práce mapuje politické, ekonomické, sociokulturní, technologické, legislativní a environmentální prostředí země. Výstupy jsou zpracovány pomocí SWOT analýzy. Třetí kapitola je zaměřena na vztahy České republiky a Chile a čtvrtá kapitola obsahuje tři případové studie, jejichž cílem je identifikovat konkrétní sektory, které jsou perspektivní pro české exportéry.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses