Příčiny, průběh a důsledky finanční krize v USA - Chlupáčová, Nikola (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza příčin, důsledků a popis průběhu poslední finanční krize s ohledem na označení možných viníků této finanční krize a pozvolné zotavování se americké ekonomiky z této finanční krize. Hlavní náplní této práce je zaměřit se na identifikaci jednotlivých důsledků, které byly zapříčiněny spolupůsobením nedostatečného regulačního rámce, měnové politiky americké centrální banky a nových finančních derivátů. To ovlivnilo na několik let chod americké ekonomiky. Poslední kapitola přináší na základě získaných poznatků z analýzy finanční krize schéma poslední finanční krize a poskytuje tak ucelený pohled na tuto finanční krizi.