Příčiny, průběh a důsledky finanční krize v USA - Chlupáčová, Nikola; Neumann, Pavel, 1956-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza příčin, důsledků a popis průběhu poslední finanční krize s ohledem na označení možných viníků této finanční krize a pozvolné zotavování se americké ekonomiky z této finanční krize. Hlavní náplní této práce je zaměřit se na identifikaci jednotlivých důsledků, které byly zapříčiněny spolupůsobením nedostatečného regulačního rámce, měnové politiky americké centrální banky a nových finančních derivátů. To ovlivnilo na několik let chod americké ekonomiky. Poslední kapitola přináší na základě získaných poznatků z analýzy finanční krize schéma poslední finanční krize a poskytuje tak ucelený pohled na tuto finanční krizi.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses