Finanční analýza společnosti JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o. - Brychtová, Alice; Mikan, Pavel, 1963-; Pechač, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce na téma "Finanční analýza společnosti JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o." je zhodnotit vývoj a hospodaření společnosti od roku 2010 do roku 2014. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, a to teoretické a praktické. V teoretické části je uveden význam finanční analýzy a základní nástroje a postupy výpočtů finanční analýzy, které jsou na společnost aplikovány ve druhé, tedy praktické části. Mezi tyto základní nástroje patří vertikální a horizontální analýza, bilanční pravidla, analýza rozdílových a poměrových ukazatelů, pyramidový rozklad ukazatele ROE, následuje aplikace ekonomické přidané hodnoty EVA, poté bankrotní a bonitní modely. V závěrečné části práce je uvedeno srovnání společnosti s odvětvím, ve kterém podniká.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses