Specifika obchodu a podnikání v Rumunsku se zaměřením na oblast Banát - Vlčková, Veronika; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Duben, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce podává zprávu o podnikatelských příležitostech, které Rumunsko a především pak oblast Banátu českým subjektům nabízí, a s jakými specifiky musí podnikatelé při vstupu na tento trh počítat. Nejprve čtenáře seznámí s kulturní specifikací Rumunska a Banátu, na to navazuje obchodní jednání, které lze v těchto oblastech očekávat a vychází především z kulturních předpokladů. Nedílnou součástí práce je pak analýza podnikatelského prostředí a Rumunska jako člena nadnárodních uskupení, protože bez těchto informací nelze o Rumunsku jako obchodním partnerovi přemýšlet. Poté už se práce soustředí konkrétně na problematiku oblasti Banát, firmy, které zde působí a podnikatelské příležitosti, které oblast nabízí. Práci zakončuje SWOT analýza podnikatelského prostředí Banátu a doporučení pro potenciální podnikatele vstupující na tento trh.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses