Psychická zátěž a její význam v pracovním prostředí - Podešvová, Monika; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Psychická zátěž je v současné době velmi aktuálním a diskutovaným tématem, k čemuž vedou především vzrůstající nároky na život, uspěchanější doba a zrychlující se životní tempo, které zvyšují tlak na jedince. Diplomová práce se věnuje problematice psychické zátěže všeobecně, avšak zaměřuje se také na působení psychické zátěže v pracovním prostředí a na to, zda pracovní psychická zátěž ovlivňuje pracovní výkon, pracovní spokojenost a kvalitu práce pracovníků. Teoretická část práce se zabývá příčinami psychické zátěže, jejími zdroji, působením a zvládáním. Empirická část práce se zaměřuje na vlastní provedené šetření, vyhodnocuje a interpretuje výsledky a podává možné návrhy a doporučení pro zlepšení výsledného stavu. Cílem diplomové práce je rozbor problematiky psychické zátěže, zhodnocení její významnosti v pracovním prostředí a ověření tohoto faktu na daných respondentech, kteří se zúčastnili provedeného výzkumu.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses