Testování webových služeb nástrojem SoapUI - Sobotka, Petr (2015)
Předmětem této diplomové práce je testování webových služeb nástrojem SoapUI. Hlavním cílem této práce je vytvoření metodiky pro testování webových služeb. Dalším cílem, který je součástí metodiky je vytvoření příručky pro testování webových služeb nástrojem SoapUI. Příručka slouží jako manuál pro testování webových služeb v nástroji SoapUI. Teoretická část práce je věnována objasnění termínů testování, webová služba a metodika. V rámci této části jsou také představeny nástroje SoapUI a Eclipse Process Framework Composer. Praktická část je věnována samotné metodice testování webových služeb. Metodika je vytvořena v nástroji Eclipse Process Framework Composer a každý element této metodiky je zde popsán. Některé elementy metodiky (příručka, koncepty, nástroje a vybrané šablony) jsou uvedeny zvlášť v přílohách práce.