Podnikatelský plán - Barkova, Anna (2015)
Cílem diplomové práci je sestavení Podnikatelského plánu pro nově vznikající dětskou hernu s kavárnou Veselá sovička s.r.o. v Praze-Letňanech. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část, shromažďuje teoretické poznatky ohledně podnikání v ČR a popisuje obecnou strukturu podnikatelského plánu a zásady jeho tvorby. Praktická část se dále zabývá popisem podnikatelské příležitosti, analýzou mikro- a makro- okolí podniku a tvorbou finančního plánu pro první čtyři roky podnikání. K analýze okolí jsou mimo jiné používány například PEST analýza a Porterova analýza pěti sil. Finanční plán kromě základních účetních výkazů obsahuje rovněž finanční analýzu na základě vybraných ukazatelů a hodnocení investice.