Podnikatelský plán - Barkova, Anna; Krause, Josef, 1978-; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práci je sestavení Podnikatelského plánu pro nově vznikající dětskou hernu s kavárnou Veselá sovička s.r.o. v Praze-Letňanech. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část, shromažďuje teoretické poznatky ohledně podnikání v ČR a popisuje obecnou strukturu podnikatelského plánu a zásady jeho tvorby. Praktická část se dále zabývá popisem podnikatelské příležitosti, analýzou mikro- a makro- okolí podniku a tvorbou finančního plánu pro první čtyři roky podnikání. K analýze okolí jsou mimo jiné používány například PEST analýza a Porterova analýza pěti sil. Finanční plán kromě základních účetních výkazů obsahuje rovněž finanční analýzu na základě vybraných ukazatelů a hodnocení investice.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses