Konkurenceschopnost Estonska a vliv zavedení společné měny - Břečková, Radka (2015)
Konkurenceschopnost je v posledních letech velmi diskutovaným tématem a dostává se do popředí zájmu států i mezinárodních organizací z důvodu současných globalizačních tendencí. Cílem této diplomové práce je zjistit dopady ekonomické krize a přechodu na společnou měnu na konkurenceschopnost Estonska na základě analýzy cenově-nákladových indikátorů konkurenceschopnosti a kvalitativních indikátorů konkurenceschopnosti v porovnání s Českou republikou.