Využitelnost agilních přístupů pro projektové řízení ve vybrané organizaci - Regner, Tomáš (2015)
Cílem praktické části této práce je prozkoumat současný stav projektového řízení ve vybrané organizaci a na základě analýzy jejího prostředí a zjištěných problémových míst navrhnout podobu a způsob zavedení alternativního přístupu k řízení projektů využívajícího agilní prvky, který bude v souladu s jejími specifickými potřebami. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy související s řízením projektů a portfolií, vybrané modely životního cyklu projektu, populární standardy a metodiky tradičního přístupu k řízení projektů, základní filosofie agilu a vybrané metody agilního projektového řízení.