Využitelnost agilních přístupů pro projektové řízení ve vybrané organizaci - Regner, Tomáš; Oškrdal, Václav; Šimerdová Švédová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem praktické části této práce je prozkoumat současný stav projektového řízení ve vybrané organizaci a na základě analýzy jejího prostředí a zjištěných problémových míst navrhnout podobu a způsob zavedení alternativního přístupu k řízení projektů využívajícího agilní prvky, který bude v souladu s jejími specifickými potřebami. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy související s řízením projektů a portfolií, vybrané modely životního cyklu projektu, populární standardy a metodiky tradičního přístupu k řízení projektů, základní filosofie agilu a vybrané metody agilního projektového řízení.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses