Analýza předvolební kampaně vybraných stran ve volbách do zastupitelstva Magistrátu hlavního města Prahy v roce 2014 - Fuksová, Anna; Vymětal, Petr; Husák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou předvolebních kampaní třech vybraných stran; TOP 09, ODS a hnutí ANO. Cílem práce je zjistit, jaké byly rozdíly ve volebních kampaních z hlediska politického marketingu a použitých nástrojů vybraných stran ve volbách do Magistrátu hlavního města Prahy v roce 2014. Práce také sumarizuje možné relevantní faktory, jako jsou politické kauzy a nálada společnosti reflektovaná sociologickými průzkumy, které mohly ovlivnit výsledek voleb. Práce je strukturována do tří kapitol. Nejprve je v práci teoreticky ukotven pojem politický marketing, popsán systém voleb do zastupitelstva a popsány jednotlivé marketingové nástroje. Ve druhé kapitole jsou analyzovány předvolební kampaně jednotlivých stran. V poslední části práce je kladen důraz na analýzu kampaní a vlivy politického marketingu na výsledek voleb.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses