Trendy a nástroje cestovního ruchu v Itálii - Boušová, Ivana (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou současných trendů v mezinárodním cestovním ruchu v Itálii. Tento průzkum je postaven na statistických údajích pocházejících ze zdrojů mezinárodních organizací zabývajících se turismem, ale také národních organizací a agentur. Také jsou zde zhodnoceny marketingové nástroje, kterými se Itálie snaží propagovat jako významná destinace cestovního ruchu v zahraničí. Případová studie tvořící 3. část diplomové práce je věnována Sardinii, kde jsou zmapovány místní atraktivity a také jsou zhodnoceny regionální statistiky týkající se turismu.