Značky kvality potravin - Mládková, Lenka (2015)
Tato diplomová práce pojednává o značkách kvality potravin. V první části jsou vymezeny klíčové pojmy problematiky kvality potravin, ochrany spotřebitele a charakterizovány jednotlivé značky kvality potravin. Druhá část je zaměřena na porovnání značek kvality. Cílem diplomové práce je zjistit, zda označení potravin značkou kvality skutečně zaručuje kvalitní a nezávadnou potravinu, a to na základě porovnání kritérií udělování značek kvality potravinám, vyhodnocení objektivity těchto kritérií a hodnocení potravin v nezávislých testech.