Postavení a strategie opozice v Parlamentu České republiky - Křičková, Kateřina (2015)
Práce se zabývá analýzou postavení a strategie opozice v parlamentu. Pozornost je věnována zejména opozici v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, ale práce nabízí také mezinárodní srovnání s ostatními zeměmi Visegrádské skupiny (Maďarsko, Polsko a Slovensko). Práce se zaměřuje na otázku, jaké faktory mají vliv na chování opozice a jak se liší strategie opozice v parlamentu. Práce se zabývá chováním poslanců opozičních stran s nízkým koaličním potenciálem a analyzuje možnosti a nástroje, které mohou využívat opoziční poslanci ve vztahu k vládě.