Postavení a strategie opozice v Parlamentu České republiky - Křičková, Kateřina; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Kuta, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá analýzou postavení a strategie opozice v parlamentu. Pozornost je věnována zejména opozici v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, ale práce nabízí také mezinárodní srovnání s ostatními zeměmi Visegrádské skupiny (Maďarsko, Polsko a Slovensko). Práce se zaměřuje na otázku, jaké faktory mají vliv na chování opozice a jak se liší strategie opozice v parlamentu. Práce se zabývá chováním poslanců opozičních stran s nízkým koaličním potenciálem a analyzuje možnosti a nástroje, které mohou využívat opoziční poslanci ve vztahu k vládě.
Vedoucí práce: Jan Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses