Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané rozvojové zemi - Chvátalová, Kristýna; Indrová, Jarmila; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá udržitelností rozvoje cestovního ruchu ve Vietnamu a celkově významem odvětví pro zlepšení socio-ekonomické situace rozvojových zemí. Cílem je stanovení současného stavu udržitelného rozvoje cestovního ruchu ve Vietnamu, určení příznivých a nepříznivých vlivů odvětví. První kapitola se věnuje vymezení základních pojmů z oblasti rozvojové politiky a udržitelného cestovního ruchu. Druhá kapitola se zabývá překážkami a podporou zapojení rozvojových zemí do mezinárodního cestovního ruchu. V další kapitole je provedena sekundární analýza cestovního ruchu Vietnamu, včetně předpokladů, bariér, současných cest pro udržitelný rozvoj a zhodnocení udržitelnosti pomocí indikátorů. Poté jsou uvedeny hlavní vlivy odvětví a sestavena SWOT analýza.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses