Obchodní vztahy ASEAN-Čína - příspěvek k regionální stabilitě a prosperitě? : - Šmoková, Barbora (2015)
Diplomová práce hodnotí vzájemné vztahy Číny a ASEAN s ohledem na dopad na regionální stabilitu a prosperitu zemí ASEAN. Hlavní důraz je kladen na popis dynamiky vývoje obchodních vztahů, včetně zapojení zemí do globálních hodnotových řetězců. Práce pokrývá obchod se zbožím, službami, spolupráci ve strategických oblastech a přímé zahraniční investice.