Právní aspekty ochrany kulturních památek - Berkovcová, Veronika (2015)
Tato diplomová práce se zabývá tématem ochrany kulturních památek. Práce si klade za cíl představit čtenáři problematiku ochrany kulturního dědictví a to jak z hlediska teoretického, tak praktického. V teoretické části jsou uvedeny pojmy, legislativa, vývoj památkové péče, orgány ochrany památek a další. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky na čtyři správní řízení z praxe Městského úřadu v Blovicích. Práce je v závěru věnována zhodnocení celé úpravy památkové péče v české právní úpravě.