Právní aspekty ochrany kulturních památek - Berkovcová, Veronika; Spirit, Michal, 1943-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato diplomová práce se zabývá tématem ochrany kulturních památek. Práce si klade za cíl představit čtenáři problematiku ochrany kulturního dědictví a to jak z hlediska teoretického, tak praktického. V teoretické části jsou uvedeny pojmy, legislativa, vývoj památkové péče, orgány ochrany památek a další. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky na čtyři správní řízení z praxe Městského úřadu v Blovicích. Práce je v závěru věnována zhodnocení celé úpravy památkové péče v české právní úpravě.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses