Kultúrna diplomacia ako nástroj zahraničnej politiky Ruskej federácie, Prípadová štúdia : Slovensko - Chebeňová, Nina (2015)
Diplomová práca je sústredená na definovanie miesta kultúrnej diplomacie a konceptov soft power a nation branding v zahraničnej politike Ruskej federácie, keďže od konca Studenej vojny začal význam kultúry a kultúrnej diplomacie v medzinárodných vzťahoch narastať. Zaoberá sa otázkou, či kultúrna diplomacia ako súčasť zahraničnej politiky Ruskej federácie prispieva k zvyšovaniu atraktivity a pozitívneho obrazu krajiny v zahraničí. Na zistenie jej pozitív, negatív a využitia potenciálu bola aplikovaná SWOT analýza. V prípadovej štúdii je definovaná pozícia Slovenska v kultúrnej diplomacii Ruskej federácie s ohľadom na problémové miesta spolupráce. Súčasťou je tiež analýza činnosti, jej výsledkov a hlavných projektov Ruského centra vedy a kultúry v Bratislave.