Cloudové technologie v prostředí bank - Havel, Jaroslav; Kubálková, Markéta, 1970-; Koubalíková, Jitka, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se věnuje problematice veřejného cloudu v prostředí bank, zejména pak rizikům spojeným s využitím veřejného cloudu v bankovních institucích. V první části je podrobně rozebrán pojem cloud computing a jsou vysvětleny klíčové charakteristiky této technologie. Následující kapitola vymezuje pojem banka a je zde uveden výčet nejdůležitějších regulatorních požadavků ve vztahu k outsorcingu, potažmo cloud computingu. V posledních dvou kapitolách jsou hrozby vyplývající z využití veřejných cloud služeb dány do souvislosti s regulatorními a zákonnými požadavky, které musí banky dodržovat. Následně je zde sestavena tabulka rizik, které musí každá finanční instituce zvážit při úmyslu využít veřejné cloud technologie.
Vedoucí práce: Markéta Kubálková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses