Postavení Německa na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Bardiovská, Kateřina (2015)
Diplomová práce se zabývá postavením Německa na mezinárodním trhu cestovního ruchu. V práci jsou vymezeny základní pojmy v oblasti cestovního ruchu. Dále práce nabízí souhrn současných a budoucích trendů cestovního ruchu. Poskytnuty jsou základní údaje o SRN v oblasti geografie, politiky, historie, demografie, ekonomiky a zahraničního obchodu a infrastruktury. Dále je provedena analýza cestovního ruchu Německa a jeho vlivu na ekonomiku, nastíněny jsou politiky SRN v oblasti cestovního ruchu. Další část práce se zaměřuje na hlavní turistické atraktivity země. Zjištěné poznatky jsou shrnuty ve SWOT analýze.