Postavení Německa na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Bardiovská, Kateřina; Abrhám, Josef; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá postavením Německa na mezinárodním trhu cestovního ruchu. V práci jsou vymezeny základní pojmy v oblasti cestovního ruchu. Dále práce nabízí souhrn současných a budoucích trendů cestovního ruchu. Poskytnuty jsou základní údaje o SRN v oblasti geografie, politiky, historie, demografie, ekonomiky a zahraničního obchodu a infrastruktury. Dále je provedena analýza cestovního ruchu Německa a jeho vlivu na ekonomiku, nastíněny jsou politiky SRN v oblasti cestovního ruchu. Další část práce se zaměřuje na hlavní turistické atraktivity země. Zjištěné poznatky jsou shrnuty ve SWOT analýze.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses