Add-in v MS Excel pro tvorbu modelu systémové dynamiky - Vlach, Michal (2015)
Tato práce se zabývá systémovou dynamikou a jejími modelovými nástroji, především stock and flow modelem. Hlavním cílem diplomové práce je vytvoření a popis doplňku do Excelu, který umožnuje modelovat stock and flow model přímo v MS Excel. Dále zde je rozebrána obecná teorie ohledně systémové dynamiky a v tomto rámci i systémů a systémových modelů. Je zde rovněž popsána historie programovacích jazyků včetně jejich vývoje až po C#, ve kterém byl doplněk vytvořen. V práci je rovněž představena konkurence vytvořeného doplňku.