Vybrané aspekty poslední finanční krize - Vlček, Tomáš; Pošta, Vít, 1980-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se věnuje objasnění důvodu vzniku hospodářských krizí. Nejdříve se na základě rakouské teorie cyklu pokouší objasnit souvislost mezi monetární politikou centrálních bank a změnami ve struktuře výroby a investic v důsledku takového narušení cenového koordinačního mechanismu. Tyto teoretické poznatky jsou konfrontovány s reálnými statistickými údaji z USA v posledních letech a rovněž je provedeno srovnání s obdobnými situacemi v průběhu dvacátého století. Následně jsou diskutovány dílčí příčiny současné hospodářské krize v souvislosti s vlivem tržních mechanismů a centrálních zásahů, ať už monetárních nebo legislativních. Práce rozebírá významnost tržních i netržních faktorů na základě teoretických i praktických poznatků ekonomické vědy.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses