Řízení reportingu v bankovním sektoru - Hyblbauer, Jan; Svatoš, Oleg; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh metodického rámce řízení reportingu v bankovním sektoru a identifikaci klíčových nedostatků současného stavu. S využitím navržené metodiky nedostatkům předchází a vše dokazuje na praktickém příkladu z reálného prostředí. Hlavním přínosem práce je návrh metodického rámce, který umožňuje organizované řízení a kontrolu reportingu. Dále přináší práce identifikaci hlavních nedostatků současného reportingu a v neposlední řadě také univerzální šablonu pro specifikaci reportů. Práce se skládá ze tří částí. V té první, teoretické, je vymezena oblast reportingu v bankovní instituci. Součástí je veškerá použitá terminologie, charakteristika a dělení reportů. Druhá část, analytická, zkoumá současné nedostatky reportingu ve vymezené oblasti. Přináší přehled vždy tří až šesti zásadních nedostatků v konkrétní fázi vývoje nového reportu na základě odborné literatury a praktických zkušeností autora této práce z bankovního prostředí. Třetí a závěrečná část obsahuje návrh konceptu řízení reportingu v bankovním sektoru s vyvarováním se identifikovaným nedostatkům z analytické části.
Vedoucí práce: Oleg Svatoš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses