Agenturní zaměstnávání - Černá, Michaela (2015)
Tématem diplomové práce je problematika agenturního zaměstnávání v České republice. Práce je logicky rozdělena na dvě základní části. První část se věnuje teoretickému vymezení institutu agenturního zaměstnávání. Toto téma detailně rozebírá základní pojmy a jejich vzájemné vazby. Hlavní důraz je kladen na rozbor právní úpravy agenturního zaměstnávání a jeho vývoj od roku 2004 po současnost. Ve své druhé části se práce zabývá vlastním průzkumem zveřejněným prostřednictvím dotazníkového šetření. Dotazník je logicky sestaven tak, aby bylo možné zjistit postoj dotázaných respondentů k institutu agenturního zaměstnávání a jejich praktické zkušenosti s tímto typem zaměstnávání. V závěru jsou uvedeny návrhy ke zlepšení současné právní úpravy agenturního zaměstnávání, které by mohly přispět ke zvýšení pozitivních postojů k agenturnímu zaměstnávání v České republice.