Strategie vstupu firmy na francouzský trh prostřednictvím online marketingu - Důrková, Michaela (2015)
Cílem diplomové práce je poskytnout rady podnikům, které se rozhodnou vstoupit na francouzský trh pomocí internetového marketingu. Rady jsou podávány na základě průzkumu specifik daného trhu, dále byl proveden vlastní výzkum mezi francouzskými spotřebiteli, kteří byli cílovou skupinou detailně popsané marketingové strategie firmy. Tato firma poskytla prostor pro praktické vyzkoušení různých marketingových nástrojů, které byly využity při vstupu na francouzský trh a které jsou v diplomové práci představeny. Diplomová práce je rozdělena do pěti kapitol, které se věnují popisu specifik francouzského trhu, problematice země původu, vnímání značky a internetovému marketingu. Poslední dvě kapitoly obsahují praktické využití marketingových metod a jejich zhodnocení. V závěru jsou rovněž vyhodnoceny tři hypotézy, které byly definovány již před samotnou aplikací zvolené strategie. Veškeré informace a data jsou využitelná pro společnosti, které mají o podobnou marketingovou strategii zájem.