Komunikační strategie modelové řady Škody Fabia - Trnka, Eduard (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou marketingové komunikace vozu Škoda Fabia třetí generace. Zaměřuje se na dosud nevyužívaný, a přitom velmi přesvědčivý prodejní argument, umožňující komplexní vyčíslení nákladů spojených s vlastnictvím vozidla. Nástroj je znám pod zkratkou TCO (Total Cost of Ownership) a své uplatnění dosud nachází převážně u provozovatelů velkých firemních flotil. Dílčím cílem této práce je posouzení konkurenceschopnosti modelu Fabia z hlediska ukazatele TCO. K tomu bude využit specializovaný nástroj CarCostExpert od společnosti EurotaxGlass. Na základě tohoto srovnání s konkurencí a dotazování v prodejní síti bude navržen koncept komunikační strategie založené na TCO. Součástí konceptu je odhad finančního potenciálu navrženého řešení i analýza souvisejících hrozeb a příležitostí.